Salată De Sfeclă Cu Brânză Feta
articol scris de catcooking blog catcooking.wordpress.com
Reţeta am văzut-o într- o emisiune de-a lui Jamie Oliver şi mi-i s-a părut foarte interesantă pentru că nu am mai mâncat niciodată sfeclă gătită altfel decât cu hrean şi oţet. Aşa că am decis să încerc şi o altă variantă, şi nu îmi pare rău , este o salată foarte bună şi foarte proaspătă, care, cel puţin pentru mine, dezvăluie o altă latură a sfeclei
Am folosit:
- 4 sfecle roşii mici fierte
- o legătură de pătrunjel
- 4-5 linguri ulei de măsline
-puţin oţet balsamic
- zeama de la o jumătate de lămâie
- brânză feta – aproximativ 100 de grame
- sare şi piper
Sfecla am fiert-o până ce s-a înmuiat şi după ce s-a răcit am dat-o pe răzătoarea mare.
Pătrunjelul l-am mărunţit bine şi l-am amestecat cu uleiul de măsline, oţetul, zeama de la jumătate de lămâie, piper şi puţină sare. Cu sarea trebuie sa fim foarte atenţi pentru că şi brânza feta e foarte sărată.
Am amestecat bine sfecla cu sosul cu pătrunjel şi apoi am transferat amestecul pe o farfurie unde am presărat deasupra brânza feta ruptă în bucăţele mici.
Asta e tot ! E o reţetă foarte rapidă, durează sub 15 minute, dacă ai sfecla fiartă în prealabil.
POFTĂ BUNĂ!
Filed under: Retete cu legume, Retete Rapide, Salate