contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata De Quinoa, Nectarine Si Mozzarella

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
     Asa cum v-am obisnuit, vara pregatesc mancaruri usoare si rapide care sa nu ma oblige sa stau prea mult in bucatarie. Nu stiu daca am mai gatit ceva de la salata toscana de fasole incoace dar de mancat cu siguranta am mancat. Concediul in Creta a fost un prilej de rasfat culinar iar de cand ne-am intors cred ca ne hranim exclusiv cu pepene verde. La un moment dat insa mi-am zis ca e momentul sa mai si gatesc ceva si ca sa nu fie trecerea prea brusca m-am oprit la o salata aromata in care sa pot abuza in voie de doua dintre ingredientele mele preferate de sezon: nectarinele si busuiocul. A mai fost nevoie doar de alte cateva ingrediente delicioase si sanatoase si am obtinut un pranz pe cinste in doar 15 minute.

Ingrediente:
pentru 3 persoane, timp de preparare 15 minute, usor
1 cana quinoa
3 nectarine mici
1 bila de mozzarella Granarolo
5-6 frunze de busuioc
2 linguri ulei de masline
1 lingura otet balsamic
sare, piper

Preparare:
      Quinoa se fierbe in doua cani de apa, la foc moderat, sub capac. E gata cand a absorbit toata apa si si-a dublat volumul. Dupa ce s-a racit o afanam usor cu o furculita apoi o amestecam cu nectarinele si mozzarella taiate cubulete si cu busuiocul taiat fasii. Turnam deasupra dressingul din ulei de masline si otet balsamic, amestecam bine apoi lasam totul la frigider cel putin o ora sau cel mai bine pana a doua zi, ca sa se imprieteneasca aromele. In orice caz, e aproape la fel de buna si daca o mancam imediat.:D


     Sper ca v-a placut reteta mea de vara si ca o veti testa cat de curand. Pana atunci insa va propun sa ne jucam un pic: cu ce ingrediente ati combina voi mozzarella Granarolo? Lasati-mi raspunsurile voastre intr-un comentariu la aceasta postare si eu voi gati o reteta care sa contina cele mai interesante 3 ingrediente propuse.
     Iar pentru prietenii mei bloggeri, am o provocare un pic mai mare: pregatiti o reteta ingenioasa cu mozzarella Granarolo si postati reteta pe blog, apoi lasati-mi un link intr-un comentariu la aceasta postare. Peste o saptamana vom alege prin tragere la sorti un castigator care va primi un cos cu delicioasele produse Granarolo. Ce ziceti? Game on!