Salata De Pui Cu Telina
articol scris de savalaura.blogspot.c blog savalaura.blogspot.com
Dragii mei, astazi a inceput postul Craciunului, cel mai frumos si mai usor post de peste an (cu muuulte dezlegari la peste :P)
Este un post al bucuriei, al sperantei, pe care si eu, cu ajutorul lui Dumnezeu, vreau sa il tin pana la capat, asa ca ne vom bucura impreuna de hrana duhovniceasca pe care ne-o va aduce, dar si de cea trupeasca (am atatea retete minunate de post pe care de-abia astept sa le "degustam" impreuna)
...stiu, asadar, ca aceasta postare este total nepotrivita pentru prima zi de post :))) ...dar este cu adevarat o salata delicioasa, pe care, momentan, o vor savura cei care nu tin post :P
Ingrediente:
- 200-250 g. carne de pui
- 500 g. cartofi
- 100 g. mere
- 100 g. telina
- 200 g. maioneza
- 50 g. mustar
- sare, piper
- 50 g. coniac (optional)
- 4-5 oua fierte
Vesnica poveste de inceput, despre gradina noastra minunata :D
...acum a venit randul telinei, pe care, sincer, nu m-asteptam s-o smulg din pamant cu propriele-mi maini :)))
Am avut numai "exemplare" din astea aratoase :)))
...drept pentru care m-am hotarat sa fac zacusca de telina, dar a fost in zadar, fiindca multe dintre ele au ajuns sa ne aromatizeze supele :P
Se pun la fiert carnea si cartofii (in coaja), bineinteles, in vase diferite :P
Se lasa sa se scurga si apoi se taie felii subtiri in lungime:
Daca aveti carne fiarta, din supa, cu-atat mai bine :)) ...asa am facut si eu, am folosit carnea din supica lui Bogdi, hihi...
La fel se procedeaza cu merele curatate:
...si cu telina cruda (daca nu agreeati gustul ei puternic, in stare cruda, fierbeti-o cat sa se inmoaie putin)
Se amesteca toate ingredientele cu maioneza facuta in casa dintr-un ou mare sau doua oua mici :))) ...mustar, coniac si sare si piper dupa gust:
Se aseaza salata in boluri/cupe de servit:
Se fierb ouale; se orneaza salata cu sferturi de ou, asezate in forma de floare (eu, din nou cu obsesia mea florala :D)
P.S. Se pot adauga, dupa preferinta, si alte legume sau fructe, sau salam si sunca in loc de carne de pui.
Salata se poate servi ca garnitura dar si ca aperitiv.