Salata De Pui Cu Caise Si Pastai Verzi
articol scris de laura_dachman blog lauradfood.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dificultate : redusa
Timp de preparare : 30 minute
Cantitate : 2 portii
Ingrediente
- 200 gr piept de pui, fara piele si os
- 200 gr pastai verzi
- 300 gr caise din compot, scurse
- 4 fire de ceapa verde, tocate
- 2 linguri coriandru proaspat tocat
- coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
- 1 lingura miere
- 1 lingura ghimbir proaspat ras
- 1 lingura sos de soia
- 2 linguri ulei de masline piperat
- sare de mare, dupa gust
- branza Grana Padano rasa, pentru servire
Preparare
- Pieptul de pui se taie in fasii apoi se fierbe in apa cu sare pana cand s-a facut, apoi se scurge. Intre timp pastaile verzi se fierb separat in apa cu sare timp de 10-12 minute apoi se scurg.
- Intr-un bol, se pun fasiile de piept de pui, pastaile verzi fierte, caisele si ceapa verde.Se amesteca si se pune deoparte.
- Intr-un vas, se amesteca coriandrul cu coaja rasa si zeama de lamaie, mierea, ghimbirul ras, sosul de soia, 2 linguri ulei de masline piperat si sare de mare.Se toarna acest amestec peste restul ingredientelor din bol si se amesteca usor.Se presara deasupra branza Grana Padano rasa si se serveste.