Salata De Primavara Cu Sos De Leurda
articol scris de inatodoran blog retete-vegane.blogspot.com
Astazi am mancat un bol urias din salata aceasta (ceea ce vedeti in poza este doar “incalzirea”). Cred ca este una dintre cele mai bune salate incercate vreodata!
Si-acum povestea ei. S-a facut ca am gasit germeni proaspeti, dulci si cruzi de broccoli si lucerna la Biobazar (magazinul s-a mutat recent pe strada Revolutiei, langa posta si Copy Shop) asa ca am luat cate o cutie din fiecare, cu gandul deja la o salata gustoasa de legume, cu un dressing zemos si aromat… De la Biobazar, direct la aprozar de unde am ales legume de sezon (eh da, exceptie fiind rosiile, ardeii si castravetii) si imbatata de parfumul florilor de primavara am purces spre casa, cu dor de verde si de cruditati. Ce-a iesit? Mmm, cea mai aromata si parfumata salata ever!!! Si va provoc sa o incercati si sa va dati si voi cu parerea .
Daca va intereseaza germenii de legume sau cereale si locuiti in Tg Mures, e bine de stiut ca gasiti la Biobazar o gama foarte variata, la preturi ok. In plus, am gasit chiar si iarba de grau (spelta mai exact) din care am sa prepar dimineata un delicios suc verde!
UPDATE via Adelina: Pt cei din Bucureşti, germeni proaspeţi de lucernă, broccoli, soia, grâu... găsiţi în Cora Lujerului.
UPDATE via Miriama: Pentru cei din Cluj germeni si leurda verde se gasesc la Casa Bio si la Cosul Verde.
Salata de primavara cu sos de leurda (pt aprox. 1-2 persoane)
- cateva frunze de spanac si salata verde
- 2 ridichi rosii
- 1 ardei galben
- 2 rosii
- 1/4 castravete
- 2 fire ceapa verde
- 1 gulie
- germeni de lucerna/broccoli/grau etc
- Legumele se spala si se taie dupa plac si obicei: cubulete, feliute, razuite etc.
Sos aromat de leurda
- zeama de la 1/2 lamaie
- 2-3 lg ulei masline (eu am folosit ulei aromat cu busuioc)
- 1/2 l-ta sare
- 1 l-ta leurda uscata sau proaspata si tocata f marunt
- apa – optional
- Se pun toate ingredientele intr-un bol si se bat bine cu un tel.
- Se toarna sosul peste salata si se serveste de indata.