Salată De Orez
Sursa Salată de orez
articol scris de Gatind cu Mira blog gatindcumira.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
200 g orez
salbatic
200 g rosii cherry
1 lingura de rosii uscate
1 dovlecel
4 linguri de porumb conservat
1 ardei gras
1 ceapa mica
2 catei de usturoi
frunze de busuioc
ulei de masline
sare, piper
200 g rosii cherry
1 lingura de rosii uscate
1 dovlecel
4 linguri de porumb conservat
1 ardei gras
1 ceapa mica
2 catei de usturoi
frunze de busuioc
ulei de masline
sare, piper
Mod de preparare
Pentru început
tăiem cubuleţe dovlecelul (curăţat de coajă) şi ardeiul (curăţat şi el de
cotor). Tăiem foarte mărunt ceapa şi usturoiul şi le vom
pune într-o tigaie în care am încins două linguri cu ulei de măsline.
Dupa 1-2 minute,
puneţi cubuleţele de legume si le căliţi împreună 5-8
minute (nu trebuie să se înmoaie). Condimentaţi la final cu sare şi piper după gust.
Între timp, puneţi amestecul de orez la
fiert într-o crăticioară cu apă clocotită în care aţi adăugat o linguriţă cu
ulei. Amestecaţi mereu să nu se lipească şi lăsaţi doar
12-15 minute.
Strecuraţi orezul şi pune-ţi-l într-un castron. Răsfiraţi-l cu o furculiţă şi lăsaţi-l să se răcească bine.
Strecuraţi orezul şi pune-ţi-l într-un castron. Răsfiraţi-l cu o furculiţă şi lăsaţi-l să se răcească bine.
La final adăugaţi
legumele călite, porumbul, roşiile uscate tocate mărunt şi puţin ulei de măsline,
sare şi piper după gust. Puneţi salata de orez în vase
de o singura porţie şi lăsaţi totul 1-2 ore să se întrepătrundă aromele. Serviţi
orezul asezonat cu frunze de busuioc şi roşii cherry tăiate în sferturi.
Notă:
Ca şi alte cereale, orezul este sărac în grăsimi. Conţine o
cantitate de proteine, dar mai puţin decât alte cereale. Fiindcă practic nu
conţine gluten, este ideal pentru cei ce suferă de boli abdominale (intoleranţă
la gluten).