Salata De Orez Rosu Cu Fenicul, Creveti Si Busuioc
articol scris de JustLoveCookin blog ana-maria-ciolacu.blogspot.com
Orezul rosu sau mai bine zis "le riz rouge de Camargue", este un orez integral, produs in cantitati destul de modeste. Naste dintr-o incrucisare naturala intre orezul salbatic si cel cultivat, si detine proprietati nutritive exceptionale, fiind bogat in Vitamina E si antioxidanti naturali. Culoarea rosie este rezultatul pigmentilor naturali din interiorul pericarpului acestei cereale, descoperita in Camargue/Franta, un loc de o frumusete salbatica aflata la granitele regiunii Provence. Imi place foarte mult textura crocanta si parfumul acestui orez, perfect pentru salate sau ca si garnitura langa peste. Astazi la pranz ne-am vitaminizat bine, ca doar a venit primavara! :)
Ingrediente pt 3 persoane:
250 g orez
300 g creveti
parmezan
frunze busuioc
4 linguri mazare
cateva ridichi
1 morcov
1 bulb mic de fenicul
ulei masline
1/2 lamaie
Mod de preparare:
Punem la fiert cca 2,5 litri de apa cu aproape 1 lingura de sare. Cand fierbe, punem orezul si il fierbem cat scrie pe pachet. Al meu a trebuit fiert timp de 40 min. Il scurgem bine si plimbam deasupra putin ulei de masline , dupa care il lasam la racit.
Punem la fiert apa pentru creveti, usor sarata si ea. Cand fierbe, punem crevetii si ii scoatem dupa 1-2 minute, depinde de marime. Taiem feliute un morcov, un bulb mic de fenicul, si o mana de ridichi. Daca vreti, puneti si cateva linguri de mazare, preferabil proaspata, dar e ok si din conserva.
Amestecam orezul cu legumele si crevetii, stoarcem o jumatate de lamaie si amestecam. Deasupra rupem o mana de frunze de busuioc, punem cateva nuci si presaram parmezan ras.
Simplu, sanatos, delicios !