contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata De Orez/insalata Di Riso

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

O salata delicioasa, o salata racoroasa, numai buna de mincat cu caldurile de la noi... La ora 8.30 deja ardea soarele si nici nu am mai putut uda gradina... Dar sa trecem la reteta... ingredientele necesare sint dupa placerea sufletelului si gustul fiecaruia. Eu am folosit:
  • 4 crenvursti
  • 4 oua
  • orez (un castronel... am uitat sa cintaresc)
  • cca 30 pastai de mazare din cea dulce (adica am cules-o proaspat din gradina)
  • 2 morcovei
  • 1 dovlecel (tot din gradina)
  • ardei rosii si galbeni la otet (fiecare pune cit vrea)
  • 4 castraveciori la otet
  • sare
  • ulei
  • piper negru macinat
Intii de toate, am curatit morcovii, am spalat ouale si dovlecelul si impreuna cu crenvurstii i-am bagat la fiert. Bineinteles ca i-am scos pe rind din oala, intii crenvurstii care au fiert mai repede, apoi dovlecelul ca sa fie "al dente", iar la sfirsit morcovii... Am scurs apa si am pus rece peste oua (ca sa le pot curati mai usor), dar asta deja stiati, nu ?!
Fierbem orezul in multe apa iar cind este "al dente", adica gustam sa nu se faca "piure", il rasturnam intr-o sita si lasam sa curga apa rece de la robinet peste el, pina se raceste bine.
Acum ca ingredientele sint reci, taiem rondele crenvurstii, castravetii murati, morcovii... Dovlecelul l-am taiat intii pe lungime in jumatate, apoi inca o data in jumatati, apoi cuburele... Mazarea nu am fiert-o pentru ca e prea buna ca sa-i stric gustul cu apa... daca este mai tarisoara, adica nu prea dulce, o puteti fierbe un picut. Curatim ouale si ne apucam de facut salata.

In poza apar doar doua oua pentru ca nu era loc pentru toate patru.
Intr-un castronel punem orezul, rasturnam restul ingredientelor (mai putin ouale), lasam din fiecare un picut pentru ornat, piperam, saram si punem ulei, amestecam cu instrumentele (furculita+lingura) pentru salata, dar putem folosi si doua linguri normale, nu mari...


Rasturnam totul pe un platou, ornam, punem si ouale taiate in patru pe lungime si mincam dupa vreo jumatate de ora, cind ingredientele au prins gustul condimentelor. Daca doriti puteti stropi cu un pic de zeama de lamiie, asta in cazul ca puneti castraveti si ardei proaspeti, la mine au fost in otet, asa ca nu a fost nevoie.
Putem prepara salata cu citeva ore inainte, apoi acoperim cu pelicula transparenta si o bagam la frigider. E delicioasa... se poate servi cu felii de piine sau asa cum este. Si uite asa am pacalit un copil mofturos sa mai manince si legume...
Pofta buna !!!



Articol recomandat de danielaincucina.blogspot.com