contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata De Naut Si Quinoa

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O  reteta din Tara Bucatelor
by Alice Ciobanu

Greu cu mesele de Pasti, asa-i? Nu stiu cum e pe la voi, dar la noi cam asa este: greu. Desi sunt putine zile libere, ne facem timp sa ne vizitam familiile, cumatrii si prietenii. Si, evident, ca toti cei cu care ne vedem, ne astern o masa imbelsugata cu bucate care mai de care si vrem nu vrem, trebuie sa stam la masa si sa ciugulim cate ceva de pe la fiecare. Si unde mai pui ca si tu acasa la tine tot faci cate ceva de mancare: ba o friptura de ied, ba o ciorba (tot!) de ied, salate, cozonaci, pasca, oua rosii, oua umplute, parjoale, etc etc… Un adevarat festin culinar, dar si o bomba cu ceas, daca nu spui Stop! la momentul potrivit. Insa astazi am luat o masa (extrem de consistenta) sanatoasa si simpla, fara carne, maioneze si alte branzeturi. Doar simplu: Salata de naut si quinoa! Si pentru salata aceasta am ales cel mai bun naut existent pe piata, (parerea mea!), un naut de la Sun Food, conserve 100 sanatoase! Deci sa va povestesc!

Salata de naut si quinoa

Ingrediente pentru reteta de Salata de naut si quinoa

  • 1 conserva de naut Sun Food
  • 30 gr quinoa
  • 2-3 rosii
  • 1 castravete
  • 1 legatura patrunjel
  • sare de mare
  • ulei de masline
  • 1 lingura otet balsamic

Salata de naut si quinoa

Mod de preparare pentru reteta de Salata de naut si quinoa

Intr-o craticioara, pune la fiert quinoa in putina apa rece, la foc moderat cam 20 minute, apoi scurge boabele de quinoa intr-o strecuratoare.

Spala legumele si taie-le rondele, iar patrunjelul verde toaca-l marunt. Desfa conserva de de naut si scurge-o intr-o strecuratoare.

Intr-un bol amesteca rosiile, castravetele, boabele de naut si quinoa. Presara patrunjel si stropeste cu ulei, sare de mare si putin otet balsamic. Amesteca si serveste! Delicios, simplu si gustos! Si mai ales perfecta dupa atatea mese pline si copioase!

Pofta buna la Salata de naut si quinoa!

Salata de naut si quinoa Salata de naut si quinoa Salata de naut si quinoa

Acest articol Salata de naut si quinoa apartine site-ului Retete culinare din Tara bucatelor - de Alice Ciobanu.