Salata De Napi (turnip Salad)

articol scris de alison blog alison-trials.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

am citit despre napi in multe carti de bucate ale mamei mele,dar cum in zona noastra nu se cultivau (banuiesc din cauza frigului),nu i-am avut la indemina niciodata.folositi inca din grecia antica,atit ca aliment,medicament dar ca si si furaj,napii au avut in alimentatia europenilor acelasi rol pe care il au astazi cartofii.
e bogat in zaharuri,proteine,lipide,foarte multe saruri minerale,vitamine,celuloza,fiind recomandat in medicina traditionala ca diuretic si expectorant.
eu am facut o simpla salata , o sugestie pentru perioada rece ce urmeaza.
ingrediente pentru 4 persoane:
-2 napi,feliati cit de fin reusiti,sau chiar dati pe razatoare,necuratati de coaja,
-3linguri de ulei de masline,
-3 linguri de vin rosu sau otet din vin rosu,
-sare,piper,dupa gust,
-un buchet mic de patrunjel verde,tocat.
pe un platou asezam napii feliati si ii stropim cu dressing-ul obtinut prin amestecarea uleiului,vinului,sarii,piperului.depozitam peste noapte platoul in frigider,iar a doua zi putem consuma salata.nu inainte de a-i adauga si putin patrunjel verde,tocat.
enjoy si un week-end pe cinste!:)