Salata De Mozzarella Cu Rosii
articol scris de evanescence blog stildeviatasanatos.wordpress.com
Aceia dintre voi care tin post, va rog sa va abtineti de la citirea acestora randuri, si va promit ca voi reveni cu alte retete de post, delicioase.
Motivele pentru care am decis sa va impartasesc aceasta reteta sunt zambetele pe care le puteti culege de pe chipurile mesenilor vostri. Credeti-ma pe drept cuvant, salata este fantastica. Iar o portie nu are decat 290 de kcal.
Acestea fiind zise, haideti sa vedem si de ce aveti nevoie pentru 8 portii de salata: 600 de grame de mozzarella, 1 kg de rosii, 1 legatura de busuioc proaspat, 1 legatura de cimbrisor proaspat, 1 legatura de salvie proaspata. Iar pentru dressing: 5 linguri cu otet balsamic, sare, piper alb macinat, 8 linguri cu ulei de masline.
Ar mai fi de zis ca salata nu necesita mai mult de 40 minute pe ceas. Insa, merita tot efortul. Prospetimea busuiocului, a cimbrisorului, salviei si rosiilor confera un gust racoritor salatei. Uleiul de masline completeaza paleta cromatica si desavarseste aroma salatei. Dar, cam multe laude, haideti sa vedem si cum se pregateste.
Prima data scurgeti mozzarella si taiati-o in rondele subtiri. Apoi spalati rosile, le scoateti cotoarele si le taiati felii.
Luati verdeata si o spalati bine. Dupa ce ati spalat salvia, cimbriul si busuiocul, luati un prosop de hartie si stergeti-le. Pentru ca meniul vostru sa arate ca al unui bucatar sef, pastrati si cateva frunze de decor, respectiv de salvie, busuioc si cimbru. Restul de verdeata se va combina cu dressingul, sis e servi separat de salata.
Apoi asezati feliile de mozzarella pe un platou, peste ele feliile de rosii. Se presara acela cateva frunze, pastrate pentru décor.
In acest timp, puneti intr-un bol otetul balsamic, sarea, piperul si amestecati-le. Dupa ce s-a dizolvat sarea, se adauga putin cate putin si uleiul de masline.
Dupa aceasta, se toarna sosul pste rosii, mozzarella. Se mai pastreaza un pic de dressing si se adauga peste verdeata, care va sta intr-un bol separat salatei.
Pofta buna!