Salata De Morcovi Copti Cu Naut, Spanac Proaspat Si Menta
articol scris de wineandknives blog wineandknives.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
asta-i o salata care-mi place tare mult. in serile in care alerg, e o cina perfecta. nici prea usoara dar nici foarte grea, merge de minune cu paine prajita.
despre ingrediente numai de bine: naut am tot timul in casa, la conserva, gata fiert. morcovi gasesc oriunde, telemea/feta rareori cand imi lipsesc din frigider. singurul care e mai scump la vedere e spanacul tanar insa si pe asta il gasesti gata spalat la cateva supermarketuri din bucuresti.
daca nu gasesti spanac, ai putea sa inlocuiesti cu un mix de salata romaneasca si rucola.
Ingrediente:
Pentru 2 persoane. Timp de pregatire: 45 de minute. Grad de dificultate: 2 din 5
- 6 linguri de ulei de masline
- 500 g morocovi
- 400 g naut din conserva
- Zeama de la jumatate de lamaie
- 1 lingura de miere
- 1 lingura de menta proaspata tocata
- 2 maini de frunze de spanac proaspat
- 200 g de feta farmitata
- Cateva ramurele de cimbru
Salata de morcovi copti cu naut, spanac proaspat si menta
- Seteaza cuptorul la programul quarter steam la 200 de grade daca ai cuptor electrolux cu aburi, sau pune o tava cu putin apa si seteaza-l la 200 de grade
- Pune morocovii taiati pe lungime intr-o tava impreuna cu nautul scurs. Unge cu ulei de masline si presara cimbru si sare pe deasupra
- Da la cuptor pentru 45 de minute
- Seteaza cuptorul pe broiler(turbo grilling) si mai lasa inca 3 minute
- Fa o vinegreta cu zeama de lamaie,mierea si 4 linguri de ulei de masline.
- Amesteca morcovii, nautul, feta farmitata si spanacul cu vinegreta de mai sus
- Serveste pe o farfurie intinsa