Salata De Macrou Afumat Cu Sfecla

articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Sunt o mare fana a pestelui afumat si-miplace ma ales in salate. In Good Food am gasit reteta asta si a gatit- de nenumarate ori pana acum. E foarte potrivita si pentru perioada de post, la dezlegarile de peste. Mmmm...
Ne trebuie:
macrou afumatModul meu preferat de a gati sfecla este la cuptor. Asa o gatea bunica si nu se compara, dupa opinia mea, cu sfecla fiarta. De obicei o pun in cuptorul incins si o las pana se inmoaie si se zbarceste putin la suprafata. Miezul e delicios si dulce. Sfecla astfel gatita o dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Curat si ceapa si feliem subtire. Pestele il curat de oase (daca e cazul) si- l rup in bucati.
o sfecla mare
o ceapa mica rosie
marar proaspat tocat
2 –3 linguri maioneza ( pentru perioada de post, puteti incerca maioneza de avocado) sau smantana

Pun pestele, sfecla si ceapa intrun bol,adaugam maioneza, zeama de lamaie, rad si putina coaja de lamaie (doar partea galbena) pentru mai multa savoare. Cu o lingura mestec totul cu grija ca sa se omogenizeze, potrivim la gust cu sare,piper si niste marar foarte fin taiat. E minunat pe felii de paine prajita.
Miam!
