Salată De Leurdă
articol scris de Xandrinne blog de-alebubulinei.blogspot.com
Azi e o zi speciala: e Duminica Floriilor. Tuturor sarbatoritilor zilei le doresc un sincer "La multi ani!" si toate cele bune.
Cum astazi e 28 aprilie, mai e foarte putin pana cand Magda va suna fluierul de final al partidei "Dulce Romanie" din aceasta luna. Una dintre provocarile sale a fost leurda; ma bucur ca am reusit sa intru in posesia unui manunchi generos de leurda, drept pentru care am pregatit o salatica, iar reteta pluteste catre Magda. Chiar acum.
Ingrediente:
Un manunchi mare de leurda,ceapa verde (cateva fire)
zeama de lamaie, ulei de floarea soarelui, sare,
crutoane
Spalam leurda, o uscam intr-un prosop de bucatarie si o taiem fasii, mai groase/mai subtiri, dupa cum ne place.
Spalam ceapa verde si o taiem maruntel; o amestecam cu leurda, asezonam cu zeama de lamaie, punem si putin ulei si potrivim gustul de sare. Amestecam usor.
Servim cu crutoane.
Eu am facut crutoane astfel: am taiat cuburi doua felii de paine. Cubuletele le-am incalzit in tigaie, cu doua linguri de ulei de floarea soarelui; am presarat oregano uscat. Le-am scos pe prosoape de hartie.
Sa aveti o zi frumoasa! Si, inca o data, "La multi ani!" floricelelor!!