Salata De Legume Si Ciuperci Cu Maioneza
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu stiu cum se face, dar de fiecare data cand e iarna fii-mea imi roade urechile saptamanal sa prestez
aceasta salata. :)) E o reteta simpla si rapida, pe care am invatat-o de la cumnata mea acum muuulti ani. :) Imi place ca nu-i deloc sofisticata. O sa ziceti ca-s comoda, dar uneori chiar n-am chef sa toc totul ca la salata boeuf, in plus asa o face cumnata mea asa ca nu ma abat de la tehica ei. :))
Ingrediente:
aceasta salata. :)) E o reteta simpla si rapida, pe care am invatat-o de la cumnata mea acum muuulti ani. :) Imi place ca nu-i deloc sofisticata. O sa ziceti ca-s comoda, dar uneori chiar n-am chef sa toc totul ca la salata boeuf, in plus asa o face cumnata mea asa ca nu ma abat de la tehica ei. :))
Ingrediente:
- 600 g cartofi fierti
- 1 morcov mare fiert
- 140 g castraveti marinati
- 100 g ghebe marinate (optional)
- 100 g gogosar din otet
- 1 lgt cu varf patrunjel uscat
- 1 ceapa medie
- 150-200 g maioneza
- 1/4 lgt sare
Cum procedam:
1. Decojim cartofii fierti si morcovul.
2. Dam prin razatoarea cu gauri mari cartofii, morcovul si castravetii.
3. Tocam ghebele si le adaugam in compozitie.
4. Turnam maioneza (eu o obtin prin aceasta metoda), asezonam cu sare si amestecam.
5. Taiem cuburi gogosarii, iar ceapa o tocam marunt. Le adaugam in compozitie si amestecam bine.
Simplu si rapid!
5. Taiem cuburi gogosarii, iar ceapa o tocam marunt. Le adaugam in compozitie si amestecam bine.
Simplu si rapid!
Nota!
Daca doriti sa fie mai dietetica, puteti folosi doar o lingura de maioneza amestecata cu iaurt degresat.
Puteti foarte bine sa folositi patrunjel verde (1/2 legatura), ii da prospetime salatei.
In locul ghebelor puteti folosi mazare.
Cartofii si morcovul au fost fierti in coaja.