contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata De Legume Cu Ton

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


In ultima vreme am fost din nou pe fuga, mereu in criza de timp, asa ca n-am prea avut cand sa gatim. Asa ca ne-am orientat spre retete cat mai simple si rapide, printre care si aceasta salata cu peste. Inspiratia a venit din super cartea cu retete de salate, dar, pe parcurs, s-a transformat in altceva, pentru ca am adaptat la ingredientele aveam prin casa. A fost atat de buna incat n-am rezistat si dupa ce am gustat-o, i-am facut imediat poze, fiindca era pacat sa nu va spun si voua reteta.
Pentru 2 portii avem nevoie de:
  • 4 cartofi
  • 200 g fasole verde congelata
  • 1 conserva de mazare de 100 g
  • 100 g masline cu ardei
  • 1 conserva de ton de 200 g
  • 1 ardei capia mare
  • 2 linguri de smantana
  • 4 linguri ulei de masline
  • zeama de lamaie
  • sare, piper
Fierbem cartofii in coaja si ii lasam sa se raceasca. Cel mai bine e sa folositi niste cartofi care nu se sfarama pe care ii fierbem pana o furculita intra cu usurinta. Dupa ce se racesc, ii curatam si ii taiem cubulete.
Oparim cateva minute fasolea, o scurgem si o lasam sa se raceasca, dupa care o taiem bucati de 2-3cm.
Scurgem conservele de mazare si ton. Taiem ardeiul fasii de aceeasi dimensiune cu fasolea.
Facem un dressing in smantana, ulei de masline, zeama de lamaie, sa, piper.
Amestecam toate ingredientele, iar la sfarsit adaugam maslinele, fara samburi, taiate pe jumatate. Pentru aspect si gust, am folosit masline verzi umplute cu ardei, dar sunt ok si cele simple.
Ar merge cu putin marar, dar n-am avut si nici nu prea mai gaseam la orele tarzii la care gateam. Salata e foarte buna proaspata, dar poate fi tinuta la frigier pentru o zi.



Printeaza reteta (fara imagini)