Salata De Legume Coapte
Sursa Salata de legume coapte
articol scris de Delia blog mancarurisimple.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Tare mult mi-a placut salata asta calduta. De fapt, am si combinat ingrediente care se-nteleg bine intre ele (zic eu) si-s fix pe gustul meu. Ideea e ca pofteam la cartofi cu malai de ceva vreme si pana la urma i-am integrat in salata. Intamplator am vazut concursul Costa d'Oro pe blogul lui Nicolai. Eu nu prea-s cu concursurile, se stie, insa, o data pe an, de ce nu :).
Salata nu-i deloc complicata, daca nu va place sparanghelul, il excludeti si gata. Am folosit: 2 cartofi marisori, 2 cepe, 1 ardei kapia, 6-8 rosii cherry, 8 fire de sparanghel, muschi de porc afumat, feliat subtire si castravete pentru prospetime. Am facut dressing-ul din zeama de la jumatate de lamaie, 3 linguri de ulei extravirgin Costa d'Oro, sare, piper, un varf de cutit de cimbru uscat, marar proaspat, cativa fulgi de ardei (foarte!) iute si partea alba de la un fir de usturoi, tocata fin.
Cartofii taiati cuburi i-am pus in tava tapetata cu hartie de copt, impreuna cu ardeiul taiat fasii si ceapa taiata in bucati mari, in 4 sau in 6, depinde cat e ceapa de mare. Am presarat cu sare, piper, malai, am stropit cu ulei de masline si-am dat tava la cuptor, la foc mare, pana s-au rumenit frumos legumele. Desigur, le-am mai verificat si intors, sa se rumeneasca pe ambele parti. Sparanghelul l-am tras scurt la tigaie in unt si putin ulei (o lingurita din fiecare), impreuna cu un catel de usturoi zdrobit; la fel am procedat cu rosiile, mai mult ca sa prinda luciu :). A rezultat ceea ce se vede in farfurie.
Cam asta e salata, cum spuneam, nimic complicat. Eu am testat si cu branza de capra faramitata pe deasupra, mi s-a parut ca-i de bine.
Duminica buna si vara senina s-aveti! In alta ordine de idei, sper sa postez mai des aici, ca nu degeaba mancam enorm si gatim monstruos :).