Salata De Kale Cu Morcovi Baby Si Gulii
articol scris de RawVeganJoy blog rawveganjoy
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
- 10 frunze mari de kale
- 400 g morcovi baby
- 1 gulie mica
- 1 capatana mare de usturoi verde
- zeama de la 1/2 lamaie
- 2 linguri ulei de masline presat la rece
- sare de Himalaya dupa gust
- peperocino dupa gust
La frunzele de kale se indeparteaza nervura pricipala, apoi se ruleaza impreuna mai multe bucati din frunzele rezultate si se taie foarte fin cu un cutit ceramic. Se aseaza intr-un bol unde se presara sare peste ele si se framanta impreuna cateva minute, apoi se adauga zeama de lamaie. Lasam sa se patrunda o vreme, timp in care taiem morcovii rondele subtiri, radem gulia in fasii subtiri, cu ajutorul unei mandoline, si taiem capatana de usturoi in bucatele cat mai marunte.
In final amestecam bine toate ingredientele.