Salata De Icre
Sursa SALATA DE ICRE
articol scris de adiscookblogspotco blog adiscook.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Icrele de peşte sunt pe placul multora dintre noi. Se pot folosi atât la antreuri pentru o masă festivă, la micul dejun sau pur şi simplu când ni se face dor de ele. Aşa s-a întâmplat şi în cazul meu. Când le-am văzut pe raftul magazinului m-a apucat pofta de salată de icre. Pe raft se mai găseau şi cutii cu salată de icre gata preparată, dar mi-am spus că cele preparate de mine vor fi mai gustoase.
Pentru o porţie mare am folosit:
- 100 g icre de hering
- 300 ml ulei de floarea soarelui
- 200 ml apă minerală
- 150 g gris (gata preparat)
- 1 ceapă mică
- zeama de la 1/2 lămâie
Cu câteva ore înainte de a mă apuca de pregătirea icrelor am fiert o căniţă de gris în apă cu puţină sare.
Într-un bol încăpător am pus icrele şi 150 g gris gata preparat rece. Am mixat pentru omogenizare.
Am adăugat în fir subţire (ca la maioneză) ulei, alternând cu câte 1 lingură apă minerală şi câte 1/2 linguriţă zeamă de lămâie până la terminarea ingredientelor lichide.
La sfârşit am adăugat o ceapă mică rasă şi felii de măsline.
Poftă bună!