contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salată De Icre

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga








Desi nu pot spune ca sunt o mare consumatoare de icre, de mult imi doream sa mananc o salata de icre facuta in casa! Am tot mancat de-a lungul timpului (in general la diverse ocazii) salata de icre cumparata, insa nici nu se poate compara gustul - cele pregatite in casa sunt mult, mult mai bune si gustul se simte cu adevarat!
Am folosit:
  • 50 gr icre de crap, 3 felii de paine, ulei, zeama de lamaie, putina apa minerala, ceapa.

Am pus icrele intr-un vas mai adanc ca sa nu sara in timp ce le bat cu mixerul.
Am inceput sa le bat la viteza mica, adaugand putin cate putin paine inmuiata si scursa bine.
Apoi am inceput sa adaug ulei, asa cum procedez si la maioneza, cate putin, mixand permanent.
Am adaugat alternand cu uleiul si zeama de lamaie si apa minerala. Nu am adaugat sare pt ca ele initial au fost sarate.
Totul trebuie facut cu rabdare, caci daca nu le mixam bine dupa fiecare lingura de ulei, zeama de lamaie sau apa, se pot "taia" si nu vor mai avea la final acea consistenta pufoasa.
Le-am amestecat la final cu ceapa tocata marunt.
Am servit pe paine cu felii de rosii (imi plac la nebunie icrele cu rosii).
Pofta buna!

Articol recomandat de retetegg.blogspot.com