contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata De Icre

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

INGREDIENTE:

2 linguri de icre
300 ml ulei
3 linguri zeama de lamaie
3 lingurite apa minerala
optional: 1 lingura de gris fiert sau 1/2 felie de paine fara coaja
1 ceapa mica tocata marunt
masline pentru ornat

PREPARARE:

Icrele proaspete din peste le saram putin si le lasam cel putin 2 zile la frigider.
Punem icrele intr-un bol, turnam cateva picaturi de zeama de lamaie si incepem sa frecam cu mixerul. Astfel se vor sparge icrele si vor forma sosul care se leaga cand incepem sa punem ulei. Turnam ulei cate putin pentru a nu se taia. Procedam exact ca la maioneza, invartim intr-un singur sens si turnam putin ulei. Apa minerala le mai deschide la culoare si lasa uleiul sa incorporeze mai bine. Din cand in cand turnam cateva picaturi de zeama de lamaie sau apa minerala, apoi punem ulei si amestecam continuu. Daca icrele se vor taia, le lasati deoprate si incepeti sa frecati de la inceput o lingura de icre cu zeama de lamaie, peste care turnati incet, cate o lingurita icrele taite.
Icrele sunt gata cand obtinem o pasta frumoasa, destul de groasa, dar nu foarte. Decoram cu masline.
Pofta buna!

Share on FacebookShare on Facebook


Articol recomandat de divainbucatarie.ro