Salata De Icre
Sursa Salata de Icre
articol scris de furnicuti blog furnicuti.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Imi place mult salata de icre, dar ce gasim la magazine nu mi se pare ca are vreo legatura cu icrele, e doar petrol, vorba furnicutului. Asa ca am cautat prin frigider niste icre de crap, ne-am pus pe treaba, si ne-a iesit o salata delicioasa. Avem icrele de la un peste mare, si le tinem la frigider, intr-un borcan amestecate cu sare. In acest fel icrele tin cateva luni fara nici o problema, doar ca in timp se lipesc si devin de consistenta unui jeleu, dar se separa cand le pregatim.
- 50 g icre
- 2 linguri (40 g) gris
- 100 ml ulei
- 1 ceapa mica
- zeama de la o lamaie
In primul rand pregatim grisul ca pentru grisul cu lapte: fierbem cam 150 ml apa si adaugam grisul in ploaie, amestecam si lasam cateva minute sa fiarba. Lasam sa se raceasca complet inainte sa-l folosim.
Separat intr-un bol amestecam cu mixerul icrele pentru a le curata de pielite, daca nu au fost deja curatate.
Pielitele vor ramane pe tel, iar in bol avem icrele gata pentru salata. Punem cate o lingura de gris si o incorporam in amestec. Cand am folosit grisul, incepem sa turnam uleiul ca la maioneza, cate putin si amestecam cu o lingura. Din cand in cand adaugam si putina zeama de lamaie. La final tocam ceapa marunt si o adaugam.
Mutam salata intr-un bol mic si servim pe o felie de paine de secara si seminte de in. Asta da salata de icre, cu 315 calorii / 100 grame. Destul de mult, dar macar stim ce contine. Urmeaza in curand si o varianta mai light de salata de icre, tineti aproape :))