Salata De Icre
Sursa Salata de icre
articol scris de retete-roz.blogspot. blog retete-roz.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru ca sotul meu, care este un scump si jumatate, este un mare pescar : ), in week-end a fost la pescuit. Si , ca sa imi dovedeasca aptitudinile sale inca o data, m-a surprins cu 4 stiuci imense :)
Bine-nteles, ca dupa ce le-a curatat, a dat de icrele acestora, care, dupa cum se stie, sunt o delicatesa.
Asa ca eu, ca o mica gospodina ce sunt ( glumesc) le-am preparat de indata.
Si a iesit ceva bun, bun.
INGREDIENTE:
- 150 g icre de stiuca
- 2 felii de paine
- 1/2 ceapa
- 150 ml lapte
- 250 ml ulei
- zeama de la 1/2 lamaie
- sare
Icrele se curata si se spala.
Painea se pune la inmuiat in lapte dupa care se stoarce si se pune peste icre.
Se mixeaza bine, pana devine ca o pasta.
Se adauga uleiul incet, ca si la maioneza.
Daca doriti sa fie mai spumoasa, se poate adauga si putina apa minerala.
Dupa incorporarea uleiului, se pune zeama de lamaie dupa gust si se sareaza.
Ceapa tocata fin se adauga la salata.
Se serveste cu paine proaspata
sau paine prajita ( niste chifle "fabricate" de mine).
Pofta buna!
RozBonBon