contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata De Fructe In Coaja De Portocala

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Va e pofta de o portie dulce de vitamine parfumate? O salata de fructe e solutia perfecta. Cel mai important este insa cand mancati fructele sau salata de fructe. Sfatul nostru este sa nu o transformati in desertul de la sfarsitul mesei, ci sa o consumati ca o gustare de sine statatoare intre mese sau cu macar 30-45 de minute inainte de masa. Astfel valorificati din plin energia si vitaminele fructelor si va veti simti mult mai in forma!
Ingrediente necesare:
2 portocale mai mari
2 mere
o banana
2 kiwi
1/2 cutie de ananas in sirop
Pentru sirop:
1 lingurita de miere
1 lingurita de sirop natural de coacaze (optional)
1/2 din siropul din cutia de ananas
1 lingura de zeama de lamaie


Retete culinare

Mod de preparare:

Salata de fructe este foarte usor de facut si va permite sa dati frau liber imaginatiei. Am taiat merele in bucati mici (eu le-am pus cu tot cu coaja, asa au mai multe vitamine), banana am taiat-o rondele, kiwi-ul l-am curatat si l-am taiat in bucati mici. Am adaugat si ananasul bucatele.
Elementul cheie al retetei este portocala. Am taiat portocalele in doua si le-am scobit incet cu cutitul, fiind atent sa scot pulpa fara a rupe coaja portocalei. Pulpa am taiat-o in bucati mici si am adaugat-o la salata de fructe.

 

Retete culinarePentru sirop, am amestecat jumatate din siropul din cutia de ananas cu o lingura de zeama de lamaie, o lingurita de miere si o lingurita de sirop de coacaze. Nu am nevoie sa indulcesc suplimentar pentru ca siropul de ananas este deja dulce, de aceea am adaugat doar putina miere si putin sirop de coacaze pentru aroma, iar rolul lamaii este de face siropul putin acrisor. Am adaugat siropul obtinut peste salata de fructe.

 

Retete culinareLa final am umplut cojile de portocala cu salata de fructe obtinuta. Daca ati fost atenti si nu ati rupt coaja, puteti pune si zeama mai multa, fiindca nu va curge. Totul merge la frigider pentru ca salata sa fie racoroasa atunci cand o serviti, iar aromele sa se aseze.


Retete culinare


Articol recomandat de 1-tj-retetesanatoase.com