contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata De Fenicul Cu Pere Si Curmale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Stiti care este avantajul salilor de asteptare?Daca nu stiti , va spun eu: revistele cu retete:).
In una din perindarile mele mi-a cazut in mana o revista in care am descoperit reteta asta minunata.
Desi nu-s fan fenicul crud in combinatia asta mi-a placut.
Ca orice salata este simplu de facut, dar si sanatoasa si satioasa.
Avem nevoie doar de:
fenicul - 1 buc
telina(tija) - 2-3 buc
para - 1 buc
curmale - 6 buc
boabe rodie -2 linguri
Pentru dressing:
iaurt grecesc - 200 gr
otet balsamic(alb) - 1 lingura
suc portocale - 2 linguri
sare
chimen macinat
Pregatim dressingul amestecand iaurtul, otetul, sucul de portocale si condimentand dupa gust cu sare si chimen.
Feniculul se spala,  se taie in patru apoi se taie fasii.Telina, se spala si ea apoi se taie bucati nici foarte mici nici foarte mari, daca aveti si frunze pe tija puneti-le si pe acelea, la fel si cele de fenicul.
Para eu am lasat-o cu oaja ca-mi place, dar putei sa o curatati.Eu am preferat sa tai para in patru si sa decorez castronul, dar puteti sa o taiati cubulete dupa ce i-ati scos casuta cu seminte.
Daca aveti curmale cu samburi ii scoteti, apoi taiati curmalele in bucati in functie de cat de mari sunt.
Se pun toate intr-un castron(fenicul, telina, curmale, pere) apoi se presara, eventual in straturi boabele de rodie si adaugam dressingul.
Poate fi o salata servita pur si simplu la pranz sau seara alaturi de paine proaspata fara nimic altceva.
Combinatia este minunata, gustul puternic al feniculului, impreuna cu dulceata perelor si a curmalelor vin sa completeze gustul putin acrisor al dressingului si boabelor de rodie.