contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata De Fasole Verde Cu Ton

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O salata superba, dupa reteta lui Flory! Ne-a placut la toti foarte mult, iar sotului mai mult decît foarte mult. Va scriu aici si varinata mea, cu toate ca nu am modificat decît cantitatile si în loc de oregano uscat am folosit proaspat din productie proprie, la fel ca fasolica verde. De fapt am cules verde si galbena, pentru a fi mai colorata salata. Desi portia a fost putin mai voluminoasa, ne-ar fi placut si la cina cîte o portie, dar nu am mai avut. Deci... faceti portie mai mare :)




Ingrediente:
  • 600 g fasole verde
  • 200 g ton din conserva
  • 150 g masline kalamata
  • 2-3 linguri ulei e.v. de masline
  • sucul de la 1 lamîie mica
  • oregano proaspat, tocat grob
  • sare, piper

Fasolea, din productie proprie, proaspat culeasa din gradina.

Se spala pastaile, se curata de capete si se rup sau taie în bucati de 5-6-7 cm, apoi se fierb 10-13 minute. Se scurg de apa si se scufunda în apa rece-rece, pentru a pastra o culoare frumoasa. Pentru un verde vioi si un aspect perfect, scufundati fasolea în apa cu cuburi de gheata. Eu nu-s pretentioasa, asa ca a ajuns apa rece de la robinet. Se pun toate ingredientele într-un vas, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se amesteca usor.


Pofta buna si un sfîrsit de saptamîna minunat sa aveti!

 
Un deliciu! Merci, Flory!