Salata De Fasole Verde Cu Sos De Maioneza Si Smantana
articol scris de adriana_lucia blog adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Salata de fasole verde e printre preferintele mele in materie de salate cu maioneza .
O prepar de cate ori am ocazia ....si daca nu am ocazia , o caut :))
Ieri am preparat-o pentru a o servi alaturi de cartofii noi pane si minisnitelele din piept de pui :)
Iata cum se prepara:
fasolea verde ( eu am folosit galbena si congelata pe deasupra :)) ) se fierbe in apa usor sarata pana se patrund pastaile "al dente" ....nu mai mult pentru a nu se flecii :D
Se scurge si se lasa sa se raceasca.
Intre timp se prepara sosul de maioneza si smantana astfel :
un galbenus si un ou intreg se mixeaza cu 200-300 ml ulei pana se leaga maioneza . Se adauga apoi smantana 12% grasime -cca 3 linguri cu varf , sare si cca o lingura de mustar ....
si se mai mixeaza pana se omogenizeaza .
In sos se adauga fasolea fiarta, bine scursa si se amesteca bine.
Pentru un gust mai deosebit adaugati si cativa catei de usturoi taiati rondele (sau frunze de usturoi verde ) si patrunjel verde .
Noi am servit-o langa cartofi pane si minisnitele din piept de pui :).
http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com/2011/05/cartofi-noi-pane.html
Incercati ! :)