Salata De Fasole, Varza Rosie Si Alba
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
Salata este un acompaniament pentru friptura sau orice alt fel principal mai satios. Salata de astazi, nu-mi amintesc unde am vazut-o, dar cert mi-a atras atentia jocul de culori. Dressingul insa l-am conceput eu. Cand e adusa la masa arata asa, dar cand se serveste se poate si amesteca.
Mod de preparare:
Verzele se dau pe razatoare si se pun in castroane separate, ca sa nu se amestece culorile. Le vom combina cand le punem pe platou. Se sareaza, se lasa 10-15 minute, apoi se storc. Fasolea se foloseste din conserva in sucul propiu. Se scoate si se scurge.
Se prepara un dressing din sos de soia, ulei de masline, otet de mere, zeama de limeta, miere, sare si piper. Se aranjeaza pe platou in cercuri concentrice, varza rosie, apoi cea alba si in centru boabele de fasole. Se stopeste cu sosul pregatit.