contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata De Fasole Pastai Cu Ton

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

O salata de vara, usor de facut si rapid de mincat...

Nu-i facuta dupa o anumita reteta, ci dupa ingredientele culese din gradina... mai putin tonul.
Ingrediente:
  • fasole pastai
  • o lingura capere
  • o ceapa mica rosie
  • 2 morcovei
  • o legatura patrunjel
  • masline verzi
  • ulei de masline
  • sare
  • otet balsamic
  • 3 cutiute (80 g/buc) de ton in ulei 
Intii de toate am cules fasolele, morcovii, patrunjelul si ... ceapa era deja la adapost... Curatim fasolele (recomandate cele fara ata), le spalam si le punem la fiert in apa cu sare, alaturi de domnii morcovei, jumuliti si ei de "pielita". Fierbem "al dente", nu exageram ca altfel facem piure... 
Lasam sa se raceasca si in acest timp curatim, spalam si taiem ceapa cerculete si o punem in apa rece sa iasa iuteala (daca vreti, puteti sa lasati ceapa asa iute, dar cit sta in apa devine un pic crocanta). 
Intr-un castron destul de incapator, punem fasolele pe care le-am taiat in doua pentru ca erau destul de lungi, morcovii taiati feliute, adaugam cerculetele de ceapa, patrunjelul spalata si taiat marunt, caperii spalati de sare sau otet (depinde cum au fost conservati), maslinele cite dorim (e bine daca sint negre, eu n-am avut) condimentam cu foarte putina sare si stropim cu otet balsamic, adaugam un pic de ulei de masline, amestecam bine ingredientele iar la sfirsit adaugam tonul dupa ce am scurs uleiul din conserve. 
Asezam pe platou, dam la rece si servim cu piinita proaspata.
O poza la lumina bucatariei, ca prima e la lumina de afara si...
Pofta mare !!!