Salata De Dovleac Cu Hijiki
articol scris de sagycris blog cristina-k.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O salata acrisoara, plină de vitamine si minerale ;)...
1/4 kabocha (dovleac japonez) - in jur de 530g necuratat de coaja si seminte :D
5 linguri otet
1 lingura zahar
5 linguri supa de legume sau apa
putina sare
Dovleacul se curata, se spala, se clateste bine de apa si se da pe razatoarea mare.
Restul ingredientelor se amesteca, apoi se toarna peste dovleac si se amesteca bine. Totul se pune intr-o punga ziploc, se preseaza usor (incercand sa se scoate pe cat posibil aerul din ea) si se inchide "fermoarul". Se lasa la frigider o noapte sau cel putin 6 ore.
25g alge hijiki uscate
250ml apa
2 linguri sos de soia
Algele hijiki se pun 20~30 de minute la inmuiat in apa. Dupa care se spala in 2~3 ape si apoi se scurg bine.
Intr-o oala se pune apa si sosul de soia; cand a inceput sa fiarba se adauga hijiki si se lasa sa dea in cateva clocote. Se scurg bine.
sos acrisor
3 linguri suc de lamaie
3 linguri supa de legume sau apa
5 linguri sos de soia
5 linguri susan alb macinat
1 lingura zahar
Dovleacul marinat se storce si se pune intr-un castron incapator; se adauga hijiki si sosul acrisor si se amesteca. Daca nu se serveste imediat se păstrează la frigider.