Salata De Cuscus Cu Legume Coapte Si Branza
articol scris de Xtina2005 blog gustative.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Meatless friday, adica vinerea nu mancam carne si nu murim! Dimpotriva, ne e chiar bine zic eu, sunt destule alternative gustoase si sanatoase si verzi. Intradevar, de multe ori e mai time-consuming sa pregatesti ceva vegetarian, dar beneficiile pot fi mai mari atat in ceea ce priveste aportul de nutrienti, vitamine si minerale, cat si al bugetului.
Am facut intr-o dupa-amiaza legume coapte (1 kilogram de dovleac taiat cubulete nu foarte mari, stropit cu ulei si condimentat cu mix de 5 arome chinezesti -care e dulce, vag picant - la cuptor pentru vreo ora, iar in alta tava o vanata bucatele mai mari, cateva cepe taiate sferturi sau jumatati, cubulete mai mici de sfecla rosie cu cateva linguri de ulei de masline si sare - ~45 minute) - depozitate apoi in caserole la frigider - am avut destule pentru cateva zile, de folosit in diverse combinatii, cu paste, orez, sau garnitura pentru carne.
Ingrediente (2 portii):
*100g cuscus
*zeama de la 1/2 lamaie
*200g legume coapte (eu am folosit vanata, ceapa, dovleac)
*1/2 lingurita ras el hanout - mix marocan de condimente -optional dar ii da gust
*o lingura de harissa
*50g branza feta (telemeaua noastra de oaie), taiata cubulete sau faramitata
*o mana de verdeturi (loboda, leurda, patrunjel)
Preparare (10 min, daca aveti deja legumele coapte):
1.Pune apa la fiert pentru cuscus - ai nevoie de 100 ml. Cand este fierbinte, dizolva harissa in ea, si toarn-o peste cuscus. Condimenteaza cu ras el hanout (daca folosesti), zeama de lamaie si sare. Lasa cateva minute sa se absoarba tot lichidul.
2.Amesteca usor cuscusul cu o furculita, adauga legumele coapte, branza si verdeturile si amesteca. Poti servi imediat sau poate deveni pranzul de la birou.
Enjoy!