Salata De Curcan Cu Sos Tonnato
articol scris de Xtina2005 blog gustative.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cand am citit reteta asta de salata de curcan (merge si pui) cu sos cu ton, mi s-a parut un pic dubioasa, chiar si pentru mine :).Dar am incercat-o si nu am regretat niciun moment, este absolut fabuloasa si a devenit instant una din salatele mele preferate!
In mod traditional, in Italia, sosul tonnato se serveste langa friptura rece de vitel.
Ingrediente (4 portii):
*100g maioneza (una cu ulei de masline e perfecta - nu gasiti s-o cumparati, puteti s-o faceti usor dintr-un galbenus de ou cu 100 ml ulei de masline)
*1 lingura de capere scurse
*2 bucati de ansoa din borcan, 1 taiata in feliute mici
*o cutie mica de ton in ulei de masline (80 g), scursa
*sucul de la 1/2 lameie
*400 g carne de curcan (ramasitele vreunei fripturi) , alba sau rosie
*100g rucola ( eu am folosit salata verde )
*1 ardei gras, taiat feliute (optional)
Preparare (10 min):
1.Puneti maioneza, aproape toate caperele, 1 bucata ansoa, tonul in ulei si aproape tot sucul de la lamaie intr-un bol, apoi mixati pana cand tonul e integrat in maioneza.Puneti piper, gustati , adaugati sare si inca putin suc de lamaie , daca mai este cazul.Daca sosul pare cam gros, mai adaugati putina apa.Sosul poate fi facut cu o zi inainte.
2.Asezati salata, ardeiul si feliutele de friptura pe o farfurie, stropiti cu sos si presarati capere si bucatelele de ansoa ramase.Serviti imediat cu paine proaspata cu coaja crocanta.
Pofta buna!
Sfat: Eu am testat-o si cu masline, pentru gustul unora poate fi un pic cam sarata combinatia, dar sigur merge si cu porumb.