Salata De Castraveti
articol scris de stamamadalinaandreea blog madalina-stama.net
Ingrediente: 1 kilogram de castraveti(curatati cat mai putin de coaja), 1 lingura cu otet, o lingura cu ulei vegetal, 1 praf de sare, 1 legatura de marar proaspat si 1 legatura de ceapa verde.
Ceapa verde se spala, se taie partea alba in rondele marunte, doar aceasta parte se va folosi in salata. Mararul se spala si se toaca marunt de tot. Se amesteca otetul cu sarea si uleiul.
Castravetii se spala, se curata de coaja cat mai putin. Se adauga intr-un bol, se presara ceapa si mararul, la final se mai poate adauga sare si dressingul obtinut.
Este o salata racoritoare, recomandata in sezonul cald, intrucat contine castravete, care are 80% apa si marar, ce aduce un plus de vitamine si minerale.
Pofta buna sa aveti!
Filed under: Aperitiv Tagged: apa, aperitive reci, canicula, carbohidrati, castraveti, catsravete, ceapa verde, marar, nutritie sanatoasa, retete fara coacere, salata de castraveti, salate, sare, ulei, vara