Salata De Cartofi
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Niet, nema reteta nici azi, e din seria, tampenii si cum sa mai scapam de cartofii aia import Olanda.
Dar sosul e foarte bun, asa ca ceva avem si la categoria potol, desi nu am blog culinar.
Incepem cu starea vremii, dupa niste zile caniculare absolut desprinse din scrierile lui Dante, situatia s-a calmat.
In sensul ca a plouat cu spume iar diferentele de temperatura de la o zi la alta au fost cam de 20 de grade.
Bineinteles ca dupa ploaie vine soare, ne-am delectat cu joaca pisicilor, parca ele facusera dansul ploii saracele.
Dupa cum spuneam, cartofii aia „noi” import Olanda, insipizi completamente, au avut sansa. Am incercat sa ii fac fierti (sa am rezerva de salata) si prajiti. Canci, acelasi non gust.
Nici macar cat am militat pentru eliberarea burgerilor nu i-am mai folosit.
Realitatea e ca aveam o chifla veche pe care voiam sa o pictez, dar daca a plouat nu aveam unde sa o usuc, asa ca m-am distrat cu ea, dupa care, fireste, fara ochi, a ajuns la Casi.
Eliberati burgerii, e vii si ii doare, va zice io.
Cat despre salata, ca ajungem acum si la ea, sa va spun despre sos, nu am facut nici amestec de otet cu ulei, nici maioneza, am amestecat doar mustar cu tarhon, un sfarc de otet si ulei. Bine, mustaruri, am golit toate borcanele in sosul asta, dulce, iute, foarte iute, normal, oricum, mustar + putin otet + ulei + tarhon = love. Am pus si nitica smantana, era prea iute, dar nu e musai.
Pentru salata, banal, cartofi, ou, ceapa, masline, ca am lasat sosul sa isi spuna povestea.
Bineinteles ca e mai buna dupa niste ore de stat la rece cu niste sunculita crocanta, aia e partea a doua.
Ciuguleala si racoarea fiind rezolvate, urmeaza niste sarmale, sau, ma iertati, sarmals, nu stiu cum sa le denumesc deosebit de celelalte, a la lene, de voie, sarmaloaie, oi vedea.
Inca nu am lasat la arhiva ceva legat de sistemul medical, dar se pare ca e cu va urma si deja am obosit cu medicii astia.
rororo