contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salată De Cartofi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga





Totul a pornit de la ideea minunată pe care a avut-o Ama în bucătărie.
Am răspuns prompt pentru că îmi plac provocările :).
Ama ne-a trimis regulile jocului şi ne-a distribuit blogurile.
Mie mi-a revenit Blogul Emei.
Iar postarea ei despre salata de cartofi mi-a amintit de ceea ce la mama acasă se numea salată orientală. Şi îmi plăcea foarte foarte mult. Doar că la Ema erau mai multe ingrediente. Aşa că am trecut la treabă.
Am pus la fiert ăn coajă aceşti cartofi.

Apoi m-am apucat de scotocit prin frigider / congelator şi prin dulapuri.
Am găsit 2 ouă pe care le-am pus la fiert vreo 10 minute.
Nişte morcov congelat (proaspăt nu am găsit, la mine în casă... la piaţă sigur era :) ). Aşa că l-am tăiat în fâşiuţe foarte subţiri, că nu aş fi avut nici o şansă cu răzătoarea.
2 castraveţi mici în oţet.
2 fire de ceapă verde.
Măsline Kalamata.
Mărar proaspăt.
Sare, piper, ulei, oţet.

Am tăiat şi amestecat toate cele de mai sus cu excepţia cartofilor (care erau încă la fiert), a albuşului de la un ou şi a oţetului.
Apoi a început partea mai dificilă (pe care mi-am amintit-o de la mama). Scoteam câte un cartof de la fiert şi îl decojeam fierbinte cu ajutorul cuţitului. Aşa de 4 ori, cât mai rapid cu putinţă. Apoi i-am tăiat cuburi şi hop-ţop în salată. Imediat am pus condimente după gust, ulei şi oţet şi am amestecat vânjos. Cartofii, fiind foarte calzi, formează un fel de piure condimentat care mi se pare că dă toată savoarea salatei.

După ce am ajuns la gustul care m-a satisfăcut am pus salata într-un bol mai potrivit de mărime şi am ornat. Am lăsat la rece şi apoi am savurat. Caldă nu mi se pare chiar aşa, dar când e rece e de-a dreptul minunată.
Aşadar, Ama şi Ema, vă mulţumim pentru o cină deosebită pentru o seară premergătoare Craciunului. Şi SĂRBĂTORI LUMINATE tuturor!