Salata De Cartofi Cu Oua Si Patrunjel
articol scris de Nonatrif blog nonatrif.blogspot.com
Patrunjelul contine fier, iod si cupru, dar si vitamina A si C. Specialistii sustin ca este de patru ori mai bogat in vitamina C decat portocala si contine mai mult fier chiar si decat spanacul. Intareste imunitatea, are proprietati antioxidante si antialergice. Este diuretic si favorizeaza transpiratia, curatand corpul de toxine. Patrunjelul este indicat si in cazul persoanelor foarte obosite, care sufera de surmenaj fizic si intelectual. In plus, patrunjelul improspateaza respiratia. Sucul de patrunjel este folosit si in cosmetica pentru curatirea tenului sau ca remediu contra pistruilor.
Ingrediente pentru doua portii:
- 4 cartofi medii
- 2 oua
- 1/2 legatura de patrunjel proaspat
- 1 lingura de ulei de masline
- 1 lingura de ulei de floarea soarelui
- 1/2 linguri de vin alb
- 1 lingura otet
- 2 linguri de mustar
- o ceapa verde tocata
- sare
- piper
Cartofii se spala bine si se fierb in coaja. Se curata si se taie cubulete. Ouale se fierb bine 5 minute, se curata si se taie marunt. Se amesteca cu ceapa tocata marunt, cu patrunjelul maruntit si cu pasta obtinuta din restul ingredientelor (mustar, ulei, otet, sare, piper). Se serveste rece.