contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata De Caracatita

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Acum vreo 2 saptamani, cand ne faceam cumparaturile si aveam in plan pastele cu scoici, am dat peste niste pui de caracatita congelati, pe care nu i-am putut lasa in supermarket. Mai bine la noi in congelator, nu? Nici aici n-au rezistat prea mult, nu de alta, dar parca abia asteptau sa devina salata despre care vorbim. Si buna a mai fost! 
Sa nu va fie frica, salata e foarte simpla, iar caracatita nu e deloc dificil de pregatit :)
Pentru 2 portii am folosit:
  • 500 g caracatita (baby octopus)
  • 250 g masline asortate
  • o ceapa rosie
  • 3-4 catei de usturoi
  • cateva boabe de piper
  • 2 frunze de dafin
  • zeama de la o lamaie
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • o legatura patrunjel
  • otet balsamic (optional)
  • sare
Caracatitele din comert sunt deja curatate, asa ca munca de pregatire e mult usurata. Pentru orice eventualitate, e bine sa verificati ca n-a mai ramas nimic in "corpul" ei. Spalam caracatitele si le punem intr-o oala cu apa, cateva boabe de piper si frunzele de dafin.

Punem la fiert la foc iute, iar dupa vreo 15-20 de minute de cand a inceput sa fiarba incercam daca s-a facut: cu un cutit ascutit, intepam caracatita in zona cea mai groasa. Daca patrunde usor, inseamna ca e fiarta, asa ca o scurgem de apa, o clatim si o lasam sa se raceasca.
Intre timp pregatim dressingul: facem un mujdei din usturoi, ulei de masline, o parte din zeama de lamaie si sare. Adaugam maslinele, ceapa tocata solzisori si patrunjelul tocat fin. Cand caracatita s-a racit o taiem bucatele si o amestecam cu dressingul. Potrivim gustul cu zeama de lamaie si/sau cateva picaturi de otet balsamic.
Cel mai bine ar fi sa lasam vreo 30 de minute salata sa stea, ca sa se imprieteneasca aromele. Cu un pahar de vin alb demi-sec si niste paine buna, se cheama ca avem o masa excelenta, cu vreo 155 calorii la 100 de grame.