contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata De Broccoli

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Reteta este usor de pregatit, iar daca nu aveti ingredientele necesare, unele exotice, va ofer si alternative, toate pentru o salata delicioasa si sanatoasa. Nu in ultimul rand, broccoli este o leguma sanatoasa, bogata in antioxidanti, care stimuleaza sistemul imunitar, contine calciul, fier, asa ca are grija si de doza voastra de vitamine si minerale. In plus, s-a dovedit ca ar preveni cancerul de san.

Iata si de ce aveti nevoie pentru aceasta salata: o legatura mare de broccoli (daca o luati din piata, o puteti achizitiona la un pret decent), ¼ de cana cu otet de orez (otetul de orez are un gust usor dulceag, se poate inlocui cu otetul de mere, autohton), sare, piper, 2 lingurite cu mustar Dijon (este un mustar iute, voi puteti folosi un mustar, de exemplu, cu hrean) si 1 capatana de usturoi zdrobita.

Acestea fiind zise, iata cum am pregatit salata. Legatura de broccoli se spala bine. Se desfac buchetele in bucatele mici. De la tulpina se indeparteaza partile lemnoase, folositi un cutit mic, ascutit. Tulpina se taie in fasii inguste. Se pune broccoli, tulpina si inflorescentele, intr-un dispozitiv de fierbere la aburi, se la lasa pe foc cca 8 minute. Se incearca cu un cutit sau furculita. Dupa ce s-a inmuiat, se trece printr-un jet de apa rece, ii va pastra culoarea vie.

In tot acest timp, trebuie sa fie gata dressingul. Acesta se obtine din: otet, mustar,sare, piper si usturoi zdrobit.

Puneti broccoli intr-un bol, turnati peste el dressingul. Daca va place salata condimentata, puteti sa mai adaugati sare si piper.

O portie are cca 100 de calorii. Se poate servi atat calda, cat si rece.

Pofta buna!