contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata De Branza Si Avocado

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Salata asta am facut-o de cateva ori pentru ca e atat de simpla si gustoasa.Avocado este una din legumele mele preferate, deh, am trecut de mult de faza in care nu stiam cum se mananca "chestia asta verde si tare" ; dovlecelul e surpinzator de crocant si proaspat, are un gust chiar placut. Telemeaua de Sibiu nu lipseste din frigider, si am furnizorii mei ;) si as putea sa jur ca e destul de similara cu branza Feta a grecilor (cea de oaie).
 Acestea fiind spuse, sa purcedem la salatit :



Ingrediente pt 4 portii:
*2 felii de paine fara coaja
*10g boia
*80ml ulei de masline
*1 capatana de usturoi pisat
*o salata verde
*2 avocado
*40ml suc de lamaie (~o lamaie)
*1 dovlecel taiat betisoare
*150g branza Feta , taiata cuburi (eu am pus telemea de Sibiu)
*40g cascaval ras
*sare, piper
Preparare (30 min):
1.Incalzeste cuptorul la 200°C.Taie painea cubulete si amestec-o cu 40ml ulei, boia si usturoiul.Intinde pe o tava hartie de copt si pune amestecul de paine.Lasa la cuptor 7-8 minute pana obtii crutoane crocante.
2.Rupe salata bucati mari.Curata de coaja si feliaza avocado.Amesteca-l cu sucul de lamaie si piper negru.
3.Amesteca salata cu dovlecelul, branza Feta si crutoanele.Pune totul intr-un bol mare pentru salata impreuna cu feliile de avocado si cascavalul ras.Stropeste cu ulei de masline.


Enjoy!