Salata De Boeuf
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Combinatia de carne de vita tocat fin, legume radacinoase, maioneza si muraturi este una fericita, reusind sa ne creeze dependenta. Toata lumea face acesta salata, insa cantitatile si combinatiile pot fi diferite, in functie de gustul fiecaruia. Nu imi imaginez mesele romanilor de sarbatori fara salata de boeuf, dar o puteti face si atunci cand va raman legumele de la o supa de pui.
INGREDIENTE:
700 g carne de vitel
500 g carne de pui
6 -8 castraveti murati
1 gogosar murat in otet
4 cartofi
6 morcovi
1 pastarnac
1 telina mica
2 linguri mazare
maioneza din 2 galbenusuri – 350-400 g
sare
piper
PREPARARE:
Fierbem carnea, cartofii, morcovii, pastarnacul, telina si putina mazare, apoi le tocam cuburi mici. Le punem intr-un castron, adaugam si muraturile tocate, apoi asezonam cu sare si piper.
Jumatate din cantitatea de maioneza o punem in castron si o amestecam cu ingredientele pana se omogenizeaza compozitia, cealalta o pastram pentru ornare. Punem salata in castron sau pe platou, o ornam cu maioneza si muraturi, sau morcovi fierti. Ar fi frumos sa tinem cont de perioada in care facem salata si decorul sa pastreze tonul sarbatorilor. Astfel, pentru sarbatorile de Pasti putem decora cu puisori, cocosi, iepurasi sau floricele, iar pentru Craciun cu oameni de zapada, fulgi de zapada, brazi cu globuri, reni, ingerasi sau orice va este la indemana.
Pofta buna!