Salata De Boeuf
Sursa Salata de boeuf
articol scris de TeoBucatar blog teobucatar.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Puteti de asemenea sa jonglati cu cantitatile dupa cum vreti sa iasa salata, mai dulce sau mai acra...
Ingrediente (pentru cca 6 portii):
-400 g carne vita (piept pui),
-300 g cartofi rosii,
-200 g morcov,
-200 g mazare (optional),
-200 g gogosar acru,
-200 g castraveti in otet,
-150 g maioneza (prepararea o gasesti aici ),
-sare,
-piper (optional),
Preparare:
Carnea se spala si se fierbe in apa cu sare, eventual cu adaos de condimente, adica o foaie de dafin si cateva boabe de piper. Legumele se curata, se spala si se fierb in apa cu sare (eu le fierb separat, nu impreuna cu carnea).
Dupa ce s-au racit se toaca totul marunt, inclusiv gogosarii si castravetii. Acestia din urma se pun la scurs intr-o sita (nu se storc) ca sa nu lase multa zeama si sa inmoaie maioneza.
Se amesteca intr-un vas mare legumele si carnea tocate in cubulete si se adauga maioneza din care opriti si pentru ornat. Maioneza este un alt ingredient la care puteti umbla, adica sa o reduceti pe cat posibil (folositi doar cat sa "lege" ingredientele), avand in vedere ca nu este foarte sanatoasa...
Aceasta este salata de boeuf. Daca scoateti carnea din reteta veti obtine salata a la rousse, la fel de buna ca si salata de boeuf.
Tin minte ca mama respecta cu strictete reteta originala de salata de boeuf si nu voia nici in ruptul capului sa renunte la mazare, insa eu recunosc ca nu pun deoarece nu ne place...
Pofta buna !