Salata De Boeuf
articol scris de truedelights blog
De cand ma stiu salata de boeuf a fost nelipsita de pe masa de sarbatori. Nu cred ca mai exista cineva care sa nu stie sa o pregateasca.
Totusi, haideti sa vedeti cum fac eu
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 400 g morcov
- mazare – o cutie mica
- o telina potrivita
- o radacina pastarnac
- 300 g carne de porc (fara grasime) sau un piept de pui
- castraveti murati- un borcan de 800g (cam 6-7 bucati)
- 4-5 gogosari in otet
- sare, piper
Se pun la fiert cartofii in coaja.Separat se fierb morcovul, telina si pastarnacul. In alt vas se fierbe carnea.
Dupa ce au fiert cartofii ,se pun in apa rece si se curata de coaja ,apoi se taie cuburi mici.
Morcovul, telina, pastarnacul, carnea , castravetii si gogosarii se taie de asemenea in cuburi.
Toate se pun intr-un vas mai mare ,sa poata fi amestecate. Se adauga mazarea, sare si piper dupa gust si se amesteca.La sfarsit adaugam 2-3 liguri cu maioneza si amestecam din nou.
Maioneza se face din:
4 galbenusuri (2 fierte si doua crude)
apox. 0.5 l ulei
2 lingurite cu mustar (clasic)
zeama de lamaie dupa gust
sare asemenea
Se paseaza cu o furculita galbenusurile fierte, se adauga galbenusurile crude si se amesteca cu mixerul, incorporand si uleiul in fir subtire. Dupa ce a crescut maioneza, se pune mustarul, sarea si zeama de lamaie.
Se aseaza salata pe platou si se intinde deasupra maioneza. Se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia.