Salata De Avocado
articol scris de evanescence blog stildeviatasanatos.wordpress.com
Cand vine vorba de avocado, fac o plecaciune pentru acest fruct senzational. Te fascineaza cu a sa culoare de un verde inchis, prin gustul rafinat, usor gras, si combinatiile multiple prin care il poti gati. Il poti servi direct pe paine, sub forma de sandvis(il pasesi pur si simplu), sub forma de salata, posibilitatile sunt multe. Pe langa decor, gustul rafinat, avocado este un fruct benefic pentru sanatate. Avocado contine grasimi sanatoase, care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatie daca iti vrei inima sanatoasa, mai ales inima. Insa beneficiile sunt multiple: parul, pielea incep sa arata altfel daca vei consuma avocado, sa nu uitam de uleiul de avocado, doar stiu expertii ce stiu.
Dar iata c-am vorbit destul. De fapt, ce vroiam sa-ti spun, este ca am pregatit o gustare din avocado, si stiu precis ca te va ajuta atunci cand nu stii realment ce sa servesti intre mese.
Tips: cantitatile le poti ajusta in functie de preferinte, nevoile tale.
Salata de avocado-timp de pregatire cca 10-15 minute.
Ingrediente: un avocado, o lingura cu ulei vegetal, ideal de masline(insa eu am folosit de floarea-soarelui), putina sare, o lingura-doua su suc de lamaie, ori lime, si o ceapa.
Prima data se curata ceapa si avocado. Se decojeste avocado cu un cutit ascutit(daca iei un fruct moale, decojirea o sa devina mai usoara), se taie pe jumatate, se scoate samburele, se inlatura samburele, apoi se da pe razatoare sau se paseaza cu o furculita intr-un vas. Se decojeste ceapa si se da pe razatoare (mica sau medie).
Se pune piureul de avocado intr-o farfurie, se amesteca cu ceapa, sucul de lamaie si sarea. Evident, poti adauga mai mult ulei, sau sare dupa bunul-plac.
Pofta buna!