Salata De Avocado Cu Mere Si Pere Fierte In Vin Rosu
articol scris de Marcel blog marcel-iorga.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un preparat (desert), cu arome pătrunzătoare. Uşor de făcut şi repere de consumat!
Ingrediente pentru 2 persoane:
2 bucăţi de avocado tăiat cubuleţe
2 bucăţi de pere tăiate fâşii
2 bucăţi de mere tăiate fâşii
1 lămâie (sucul de la)
50 g de unt
2 linguri de zahăr
2 linguriţe de scorţişoară măcinată
2 linguriţe de seminţe de pin
100 ml de vin roşu
50 ml de cogniac 5*
câteva frunze de busuioc proaspăt pentru ornare
Preparare:
Tăiem prima dată, avocado în cubuleţe şi stropim cubuleţele cu zeama de la lămâie, pentru a nu se oxida pulpa de avocado. Tăiem merele şi perele în fâşii mai subţiri. Eliminăm seminţele şi partea mai dură de pe mijlocul fructelor.
În tigaia în care o să preparăm desertul, topim untul. Când acesta s-a încins destul de mult, punem la prăjit feliile de mere şi pere.
În timp ce aceste fructe se caramelizău în tigaie, se presară zahărul peste feliile de fructe.
După 1 minut în care amestecăm compoziţia din tigaie, turnăm vinul roşu.
Lăsăm pe foc, mestecând în permanenţă şi când feliile de fructe capătă o culoare roşie intensă, putem să presărăm şi scorţispara.
Amestecăm toată compoziţia. Acum adăugăm cogniacul, flambăm ca să ardem alcolul şi să rămână doar aroma de cogniac şi continuam să ţinem pe foc mediu, până când sosul format în tigaie se îngroaşă.
Montajul e simplu. În cupa în care vom servi desertul, se pun merele şi perele fierte în vin roşu, adăugăm cubuleţele de avocado, presărăm seminţele de pin, stropim din belşug cu sosul de vin şi scorţişoară din tigaie şi ornăm cu frunzele de busuioc proaspăt.
Desertul se poate servi şi cald şi rece, după ce-l punem la frigider pentru o oră.
Salată de avocado cu mere şi pere fierte în vin roşu ... Done!
2 bucăţi de pere tăiate fâşii
2 bucăţi de mere tăiate fâşii
1 lămâie (sucul de la)
50 g de unt
2 linguri de zahăr
2 linguriţe de scorţişoară măcinată
2 linguriţe de seminţe de pin
100 ml de vin roşu
50 ml de cogniac 5*
câteva frunze de busuioc proaspăt pentru ornare
Preparare:
Tăiem prima dată, avocado în cubuleţe şi stropim cubuleţele cu zeama de la lămâie, pentru a nu se oxida pulpa de avocado. Tăiem merele şi perele în fâşii mai subţiri. Eliminăm seminţele şi partea mai dură de pe mijlocul fructelor.
În tigaia în care o să preparăm desertul, topim untul. Când acesta s-a încins destul de mult, punem la prăjit feliile de mere şi pere.
În timp ce aceste fructe se caramelizău în tigaie, se presară zahărul peste feliile de fructe.
După 1 minut în care amestecăm compoziţia din tigaie, turnăm vinul roşu.
Lăsăm pe foc, mestecând în permanenţă şi când feliile de fructe capătă o culoare roşie intensă, putem să presărăm şi scorţispara.
Amestecăm toată compoziţia. Acum adăugăm cogniacul, flambăm ca să ardem alcolul şi să rămână doar aroma de cogniac şi continuam să ţinem pe foc mediu, până când sosul format în tigaie se îngroaşă.
Montajul e simplu. În cupa în care vom servi desertul, se pun merele şi perele fierte în vin roşu, adăugăm cubuleţele de avocado, presărăm seminţele de pin, stropim din belşug cu sosul de vin şi scorţişoară din tigaie şi ornăm cu frunzele de busuioc proaspăt.
Desertul se poate servi şi cald şi rece, după ce-l punem la frigider pentru o oră.
Salată de avocado cu mere şi pere fierte în vin roşu ... Done!
POFTĂ BUNĂ!
PREPARAT GARANTAT DE: