contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata De Ardei Copti

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Dupa atatea prajituri, rulouri, snitele si rate iata ca merge de minune o mancarica de fasole noua, simpla, taraneasca asa ca sa ne spele de toate pacatele de dinainte. Si langa ea, ca la mama acasa, o salata de ardei copt, cu mult marar si usturoi. Nimic mai simplu dar atat de gustos!
Ingrediente(pentru 2 portii strasnice):
-6 ardei mari,
-o legatura mica de marar,
-4 catei de usturoi,
-2 linguri ulei de floarea soarelui,
-2-3 linguri de otet(balsamic, zeama de lamaie)
-sare dupa gust,
-2-3 linguri de apa
Preparare:
Ardeii se spala, se sterg bine si se coc pana se inmoaie pe o plita din fonta sau la cuptor, pe o tava. Pentru aspect am folosit ardei gras si kapia, rosu, verde si galben.
Duapa ce s-au copt se pun intr-un vas, se presara cu sare grunjoasa(merge si fina) si se lasa acoperiti 5 min. Asa coaja se va curata mai usor. Dupa  ce s-au curatat de coaja, se scurg de zeama, se rup in jumatati si se curata de cotoare si seminte.
Din usturoiul zdrobit bine, otet, ulei, sare, apa si mararul tocat foarte fin se face un sos care se toarna peste ardei.
Pentru a prezenta salata de ardei copti inainte de a turna sosul am rulat ficare jumatate de ardei si am aseat-o intr-un bol.


Articol recomandat de teobucatar.blogspot.com