contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata De Ardei Copti

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Este usor de facut si e una dintre salatele mele preferate, pe care acum nu prea mai pot s-o savurez din cauza otetului. Cand am, pun otet balsamic de Modena, dar acum nu mai am :)

Ardeii sau gogsarii se pun la copt, fiecare dupa ce metoda prefera. Noi am incercat pe parcursul timpului fel de fel de metode de copt, si am sa le listez in continuare:
- metoda folosita de noi cel mai des este cea a coacerii pe aragaz, pe o bucata mare de tabla care acopera cam tot aragazul. Avantaj: se pot pune multi ardei deodata. Dezavantajul: nu este.
- a doua metoda, este o varianta a primeia: coacerea direct pe flacara de aragaz. Avantaj: gustul mai bun. Dezavantaj: trebuie supravegheati indeaproape si nu puteti pune mai mult de 2-3 ardei pe fiecare flacara mare.
- a treia metoda, coacerea in cuptor. Avantaj: se pot coace mai multi odata si nici nu este nevoie de multa supraveghere. Dezavantaj: gustul este amarui.
- a patra si cea mai buna metoda, coacerea direct pe jar. Gustul e perfect, dar marele dezavantaj e ca nu prea mai poti face foc si jar in ziua de azi decat la casa. La bloc, chiar daca ai curte in spatele blocului, fac vecinii galagie ca le intra fumul in apartament. Corect, la urma urmei.
Dupa ce decojim ardeii, ii spalam bine, sa nu ramana seminte si nici coji, apoi dam sare, ulei si otet si servim.
Pofta buna! :)

Articol recomandat de caietul-cu-retete.blogspot.com