Salata Cu Vinete La Gratar
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pot sa spun cu mana pe inima ca ador vinetele.Salata de vinete simpla sau cu tot felul de adaosuri ( rosii, usturoi, tahini, ghimbir sau maioneza) e preferata mea alaturi de musaca.Acum adaug la preferintele mele si salata asta de vinete la gratar ( am folosit vinete obisnuite si vinete albe) .Simpla, aromata si foarte buna !!!! Acuma ce sa va spun, ca daca aveti branza haloumi, frigeti-o la gratar si folositi-o in loc de telemea. Raiul pe pamant !
INGREDIENTE:
-2 vinete
-6 rosii coapte
-50 g masline negre fara samburi
-50 g masline verzi umplute cu ardei
-2 ramurele de frunze de menta
-50 g branza telemea de oaie sau feta
-75 ml ulei de masline pentru gatit sau ulei de floarea soarelui
ptr.dessing:
-6 linguri de ulei de masliune
-3 linguri otet de vin rosu
-o lingurita oregano uscat
-2-3 catei de usturoi zdrobiti
-sare,piper dupa gust
MOD DE PREPARARE:
1.Taiati vinetele rondele de un deget grosime, presarati-le cu sare si lasati-le la scurs intr-o strecuratoare, timp de 30 de minute
2.Intretimp preparati dressing-ul salatei amestecand intr-un borcan cu capac uleiul, otetul, usturoiul, oregano ,sare,piper dupa gust.Puneti capacul si agitati spre emulsionare, amestecul
3.Ungeti rondelele de vinete pe ambele parti cu ulei si frigeti-le pe gratarul incins, doua minute pe fiecare parte, pana se inmoaie si se ard usor.
4.Asezati vinetele pe o farfurie, sau intr-un bol, stropiti-le cu o parte din dressing, asezati deasupra rosille taiate felii, maslinele si branza telemea sfaramata, adaugati restul de sos si serviti presarata cu menta verde tocata.
Pofta buna!