Salata Cu Telemea
articol scris de retete30minute blog retete30minute.wordpress.com
Am fost la hala agroalimentara din Cluj sau la piata din Mihai Viteazul cum mai e cunoscuta, si am cumparat telemea de casa foarte putin sarata si moale. Este preferata mea si merge bine cu orice, de la paine si rosii cu sare la salate sau data la cuptor. Mie imi place foarte mult telemeaua si casul de casa, cumparate de la producatori locali, nu se compara de loc cu cele cumparate la supermarket.
In State intotdeuna mi-a lipsit telemeaua. Acolo nu am gasit de nici un fel – o substituiam cu feta dar it’s not the same si eu sunt un fan inrait. Exista multe feluri de telemea din cate am inteles eu, in functie de tipul de lapte din care este facuta (de vaca, de bivol, de capra) si in functie de cata sare este adaugata.
Astazi am hotarat sa fac o salata cu rosii, castraveti si telemea. Putina sare si piper, si a fost gata.
Am folosit:
- 3 rosii
- 300 g telemea
- 1 castravete lung, curatat si taiat cubulete
- 1/2 lingura ulei de masline-optional
- otet aceto balsamico-1 lingurita-optional
- ardei rosu taiat fin
- ardei iute-optional
Amestecati toate ingredientele. Serviti cu paine alba italiana si cu ulei de masline amestecat cu usturoi zdrobit.
POFTA BUNA!!!