contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata Cu Sparanghel, Capsune Si Branza De Capra

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga




Nu am facut niciodata o salata cu capsune.
Salata verde, nu de fructe. Ei, uite ca acum mi-am zis ca e musai sa incerc salata din revista Secretele Bucatariei nr.5/2014. Si am avut o strangere de inima, sincer va spun, pentru ca ma gandeam ca nu o sa-mi placa si-atunci nici baietilor mei nu o sa le placa. Ei, vreau sa va spun ca m-am inselat!! Mi-a placut atat de mult, incat am mancat-o singura :P Incet si pe rand. Luam o lingura de frunze, o bucatica de branza, doua crutoane, o capsuna, iar gustul acru se imbina perfect cu cel sarat, aromat si dulce.
V-o recomand din suflet!
Ingrediente:
5 fire de sparanghel verde,
250g frunze tinere de spanac,
250g capsune,
1 ceapa,
3 linguri ulei de masline,
1 felie de paine integrala,
150g branza de capra,
5 linguri de miere,
2 linguri otet,
sare si piper din rasnitele Kotanyi.
Mod de preparare:
1. Se spala sparanghelul, se decojeste in treimea inferioara si se curata de capetele lemnoase. Se opareste trei minute in apa cu sare
si se scurge.
Cuptorul se incinge la 200 de grade C.
Se curata spanacul-eu am avut o punga de salata mixta, de primavara, si cu spanac, rucola, salata Lollo Rosa s.a.
Se toaca ceapa-eu am folosit bulbul alb de la o ceapa verde, si se caleste intr-o lingura de ulei de masline.
Painea se taie cuburi si se adauga in tigaia cu ceapa. Se calesc si se presara cimbru, sare si piper.


Branza se taie cuburi.

Se asaza branza intr-o tava si se repartizeaza deasupra cuburi de paine. Se stropeste cu miere si se coace la cuptor 5 minute.

Capsunele se spala, se tamponeaza usor si se taie felii.
Se aseaza sparanghelul pe o farfurie ovala.
 Se amesteca otetul cu sare, piper, miere si doua linguri de ulei. Se bate cu o furculita ca sa se imbine ingredientele. Se stropeste salata.

 Peste sparanghelul din farfurie se pun frunzele de spanac si celelalte verdeturi


 si spranghelul , se aseaza cuburile de branza, crutoanele-eu pe unele le-am spart si le-am presarat peste branza si salata- si capsunele taiate pe jumatate.

Serviti salata imediat!

Nu ma asteptam sa-mi placa, dar am mancat-o pe toata!!!