Salata Cu Sfecla Rosie Si Porumb (beetroot And Corn Salad)
articol scris de alison blog alison-trials.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
pentru azi tot o salata avem aici,poate va pare banala, dar de departe este una de top ca gust si calitati nutritive ,sfecla rosie nu ar trebui sa lipseasca din meniul anotimpului rece(macar) nimanui.nu are un pret prohibitiv ,este accesibila fiecarui buzunar,iar prepararea ei este facila :iata doar citeva atuuri care sa va convinga sa o consumati mai des.
sfecla bruta,spalata bine,o puteti fierbe sau coace,dupa cum va place sau aveti timp.bineinteles ca fierberea e mai rapida,dar gustul celei coapte e mai bun...eu am folosit la salata de fata sfecla gata fiarta si curatata (cumparata) si astfel munca mi-a fost usurata.
ingrediente pentru 4 persoane:
4 sfecle mici,de cca 130 grame fiecare,
1 cutie cu boabe de porumb,
1 lingura de ulei de masline,
zeama unei lime,
1 lingura de otet alb,
piper proaspat risnit,sare,dupa gust.
sfecla se taie dupa bunul plac,felii, cuburi(la mine au fost niste felii mai grosiere,asa,ca ma grabeam) si se amesteca cu boabele de porumb,peste ele turnindu-se dressing-ul aferent(otetul ,uleiul,zeama de lime,sarea si piperul ,batute energic cu o furculita sau chiar un tel mic pina la dizolvarea sarii) si se lasa la frigider o ora,pentru asezonare.
in plus,cind am servit-o(cu niste friptura si citeva buchetele de broccoli facut la aburi) i-am mai risnit ceva piper deasupra si am presarat niste fleur de sel de guerande,nu a fost o idee rea!:)
enjoy!